Het is de menselijke benadering die van een gezond leven een gelukkig leven maakt.

Het is de menselijke benadering die van een gezond leven een gelukkig leven maakt.

Mijn oorspronkelijke doel was die kloof tussen wetenschap en praktijk te overbruggen op een zo "menselijk" mogelijke manier: gewoon door met mensen te praten, hen te begeleiden bij hun uitdagingen en hen te laten zien hoe ze het vak van gezond en gelukkig leven onder de knie kunnen krijgen op een manier die gemakkelijk en leuk, heerlijk en voedzaam is.
Deel deze post

Ontwikkeling maakt deel uit van het leven. Tijdens ons leven maken we allemaal ontwikkeling door. En wat we bij anderen zien, of geneigd zijn te zien, kan al deel uitmaken van het verleden.

Ontwikkeling maakt deel uit van wat we zijn - een integraal onderdeel van de natuur, zoals op zijn best blijkt uit de individuele fysieke groei die alle soorten ondergaan, en hun algehele evolutie in de geschiedenis van onze planeet. Ontwikkeling is ook wie we worden: unieke mensen. 

Hoewel onze interacties, ervaringen en beslissingen ons leven vormgeven, kunnen we de aard van wat we zijn niet veranderen. Uiteindelijk is en blijft een mens een mens. 

Als zodanig heb ik de afgelopen jaren een enorm ontwikkelingsproces doorgemaakt: als persoon, als professional en als ondernemer. Maar als ik terugkijk in de tijd en evalueer wie ik nu ben geworden, is het bijna eng om te zien hoeveel van de kern tegelijkertijd bewaard is gebleven. 

Toen ik ooit aan deze reis begon, droomde ik ervan impact te creëren door mensen te helpen die worstelden met hun gezondheid, omdat ik het gevoel had dat ik antwoorden had op hun vragen. In feite voelde ik dat deze antwoorden zo logisch en eenvoudig waren, maar om de een of andere reden leken ze verborgen.

Toen ik ooit aan deze reis begon, droomde ik ervan impact te creëren door mensen te helpen die worstelden met hun gezondheid, omdat ik het gevoel had dat ik antwoorden had op hun vragen. In feite had ik het gevoel dat deze antwoorden zo logisch en eenvoudig waren, maar om de een of andere reden leken ze verborgen. Verborgen achter een sluier van moeilijke taal en onbedoelde wetenschappelijke superioriteit misschien. Of gemaskeerd door 'grotere' belangen dan de menselijke gezondheid, bij het verstrekken van voedsel: geld verdienen.

Door deze kunstmatige kloof was het erkennen van de noodzaak van een zo authentiek mogelijke gezonde levensstijl iets vaags en ver, ver weg voor de gewone man. 

Mijn oorspronkelijke doel was die kloof tussen wetenschap en praktijk te overbruggen op een zo "menselijk" mogelijke manier: gewoon door met mensen te praten, hen te begeleiden bij hun uitdagingen en hen te laten zien hoe ze het vak van gezond en gelukkig leven onder de knie kunnen krijgen op een manier die gemakkelijk en leuk, heerlijk en voedzaam is.

In de afgelopen jaren ontdekte ik dat, wat mij betreft, de weg van de wetenschap alleen niet meer helemaal bij mij paste. Ik voelde de behoefte aan een bredere benadering bij het begeleiden van mensen. Een benadering die niet louter numeriek, reductionistisch en natuurkundig is, maar een benadering die ook mensgericht is. Een benadering met een veel bredere waardering voor bestaande takken van menselijke wijsheid. Zonder afstand te doen van wat ik was geworden - een doctor in de wetenschap - begon ik delen uit de sociale wetenschappen en de psychologie, de antropologie, de Traditionele Chinese Geneeskunde te omarmen en verkende ik de evolutie-in-reverse door me af te vragen: "Hoe leefden onze voorouders?" 

Als je hebt opgelet, zul je zien dat de omslag af en toe subtiele veranderingen vertoont. Wat waarschijnlijk mijn menselijke verkennende geest weerspiegelt. Maar laat je niet misleiden; als je goed luistert, is de kern van de boodschap al meer dan een decennium zeer solide en onveranderd. 

Uiteindelijk is het de menselijke benadering die van een gezond leven een gelukkig leven maakt.

Ik heb een nieuw tijdperk bereikt. 

Dit is deel IV.

doc.

- Samefko

Geen items gevonden.
Geen items gevonden.
Wagen
Uw winkelwagentje controleren
Uw winkelwagen is leeg.

Op zoek naar boeken? Klik hier

Totaalbedrag
€ 0.00
Bedankt! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.